Predstavitev stripa o Evropski uniji v Kranju

Mestna knjižnica Kranj je gostila prvega v seriji pogovorov z avtorjem stripa Moč Evrope Cirilom Horjakom in urednikom Andrejem Miholičem o EU, njenem delovanju, pomenu in o inovativnih načinih, kako jo približati mladim in širši javnosti.

V Mestni Knjižnici Kranj je v sredo, 3. aprila, potekala prva v seriji predstavitev stripa Moč Evrope, ki ga je nedavno izdala Pisarna Evropskega parlamenta v Sloveniji v sodelovanju s striparjem in Prešernovim nagrajencem Cirilom Horjakom. V pogovoru z avtorjem stripa, Prešernovim nagrajencem Cirilom Horjakom in z urednikom Andrejem Miholičem, ki ga je vodila Anja Zidar, smo razgrnili ozadje nastajanja stripa, katerega ambicija je predstaviti Evropsko unijo mladim in širši javnosti na zabaven in dinamičen način, ter spregovorili o Evropski uniji, njenem ustroju, delovanju in konkretnih prednostih, ki nam jih prinaša.

Predstavitev EU stripa v Kranju

Strip o EU je le eno od orodij, s katerimi poskuša Parlament okrepiti poznavanje EU ter tako spodbuditi aktivno državljanstvo ne le med mladimi, ampak v celotni družbi. Zato je bil ključni izziv pri njegovem ustvarjanju, kako kompleksne informacije predstaviti na jasen in enostaven način ter tako bralcu jasno ponazoriti, zakaj je pomembna EU, kako deluje in kako lahko tudi sam vpliva na njeno delovanje, tudi z udeležbo na evropskih volitvah 9. junija.. Sogovorniki so se strinjali, da se pri tem ne gre osredotočati zgolj na prednosti evropskega povezovanja, ampak da je treba izpostaviti tudi slabosti, saj je to ključni pogoj za njihovo odpravo.

Predstavitev EU stripa v Kranju

Ste zamudili tokratni pogovor o stripu Moč Evrope? Nič hudega, v naslednjih tednih se jih bo zvrstilo še nekaj, in sicer:

Pridite na sproščen pogovor o skupni evropski prihodnosti. Urica prijetnega druženja nam bo minila, kot bi mignili.

Predstavitev EU stripa v Kranju