Moč Evrope, strip, ki vam bo približal Evropsko unijo

Podajte se na zabavno in poučno pustolovščino z Zevsom, Evropo, Saro in Tomažem ter spoznajte zgodovino, delovanje in pomen Evropske unije ter koristi, ki vam jih prinaša.

Kako približati Evropsko unijo, njeno delovanje in ustroj ter prednosti, ki nam jih prinaša, mlajši generaciji na zabaven in radoživ način? Pisarna Evropskega parlamenta v Sloveniji je v sodelovanju z ilustratorjem in Prešernovim nagrajencem Cirilom Horjakom izdala strip Moč Evrope, ki ponuja odgovor na to vprašanje. 

Podajte se na ilustrirano pustolovščino z mitološkim parom, ciničnim Zevsom in idealistično Evropo, ki se spustita z Olimpa, da bi v praksi preverila stavo, ali Evropska unija sploh zanima slehernike. Na Zemlji srečata dijaka Saro in Tomaža, ki jima skozi serijo dogodivščin in humorističnih besednih duelov razkrijeta pomen in vrednost evropskega sodelovanja in povezovanja.

EU strip Moč Evrope

Kakšne koristi imamo od Evropske unije? Zakaj je nastala? Kako sploh deluje? Kaj počnejo evropski poslanci in institucije EU? In kako sploh dojeti razliko med Evropski svetom, Svetom EU in Svetom Evrope? Na vsa ta vprašanja in več vam strip Moč Evrope ponudi povzete in jasne odgovore. Zato ni primeren samo za najmlajše bralce, ampak tudi za tiste malo starejše, ki bi radi obnovili in utrdili osnove EU.

Strip Moč Evrope prav zdaj prihaja na knjižne police vam najbližje splošne knjižnice oziroma v knjižnično ponudbo vaše osnovne ali srednje šole. Ste neučakani? Potem ga lahko preberete tudi v digitalni obliki, brezplačno si ga prenesite na tej povezavi

Ciril Horjak in Andrej Miholič

Avtor stripa Ciril Horjak in urednik Andrej Miholič vam želiva prijetno, poučno in zabave polno branje. 

V prihajajočih mesecih do evropskih volitev bo Pisarna Evropskega parlamenta v Sloveniji organizirala serijo pogovorov z avtorjem Moči Evrope o stripu, Evropski uniji in pomenu prihajajočih evropskih volitev. Bodite pozorni, morda pridemo prav v vam najbližjo knjižnico, kjer bomo z veseljem pokramljali z vami.

Predvsem pa ne pozabite 9. junija oddati glasu na evropskih volitvah. Že zdaj si lahko nastavite opomnik nanje tukaj

Uporabi svoj glas, da ne bodo drugi odločili zate!

EU strip Moč Evrope