Priložnosti in pasti umetne inteligence

Hiša EU, Dunajska 20, 1000 Ljubljana

Pridružite se nam na razpravi o umetni inteligenci, priložnostih, ki jih prinaša, in pastem, s katerimi je povezan  njen razvoj. Kako umetna inteligenca vpliva na naš vsakdan? Kako lahko pomaga pri reševanju globalnih izzivov, kot so podnebne spremembe, zdravstvo in izobraževanje? 

V četrtek, 16. novembra, ob 10:30 bomo v Hiši EU na Dunajski 20 v Ljubljani o teh in povezanih vprašanjih spregovorili z uglednima gostoma, podpredsednikom Evropskega parlamenta Marcom Angelom in prof. dr. Janezom Demšarjem s Fakultete za računalništvo in informatiko.

Svoja stališča in predloge o urejanju tega nadvse aktualnega področja bodo predstavili tudi dijaki šol, ki sodelujejo v izobraževalnem projektu Šola ambasadorka Evropskega parlamenta, ter s sogovornikoma razpravljali o njih.

Dogodek bo moderirala novinarka Vala 202 Maja Ratej, vabljeni v našo družbo v Hiši EU; v tem primeru vas prosimo samo za najavo udeležbe na naslov meta.stuhec@ep.europa.eu. Če pa ne utegnete, pa si lahko ogledate prenos v živo na MMC RTVSLO, STAvŽivo in na našem profilu na YouTubeu. Za simultano tolmačenje iz in v angleški jezik bo poskrbljeno.

artficial-intelligence-event.png